image
image
image
 
image
  mail website naar een vriendprint

AlgemeenAan de rand van Hilvarenbeek staat Museum Dansant, gebouwd in art nouveau Tuschinski stijl. In dit unieke gebouw zijn twee musea gevestigd. Als u het Museum Dansant en/of het Museum Soet & Vermaeck bezoekt waant u zich in het begin van 1900.

In een sfeer die bepaald wordt door prachtige orgels, mahonie, kristal en spiegels beleeft u een dag of avond die u nimmer meer zult vergeten. Ons team geeft u een rondreis door de tijd in de gezellige sfeer van weleer.
In ons orgelmuseum staat het prachtige Mortierorgel Poseidon in volle glorie. Hiermee hebben we meteen het grootste Mortierorgel van Europa van maar liefst 50 m≤ in ons museum. Dit gigantische voormalige orgel van de Tilburgse verhuurder Louis Heijnen hebben wij aangekocht om in zijn oorspronkelijke staat terug te brengen. Voor dit orgel moest 54 m≤ nieuw houtsnijwerk en acht schitterende sculpturen gesneden worden.
Het Nederlands Boekorgel Centrum heeft met de restauratie van dit orgel, van bijna drie jaar, een waar meesterwerk voltooid. Het barokke front dat in 1932 opgestookt is, is helemaal opnieuw gebeeldhouwd en gedecoreerd, een huzarenstuk.
Dit orgel heeft de allure van de prachtige orgels uit de bloeiperiode van de Mortierfabriek. De klank is ongeŽvenaard, en dit na een periode van 40 jaar opslag. U verbaast zich over het magistrale Mortierorgel en doet een dansje op de klanken van ons unieke mechanisch robotorkest.
Ook de 14 billekens, de fameuze dancing uit de zeventiger jaren in Zandhoven is nu vereeuwigd in museum Dansant. U hebt het kunnen lezen in de kranten in Nederland en BelgiŽ.
Reden om Museum Dansant snel eens te bezoeken.

Wilt u onze musea combineren met een dagje Hilvarenbeek, informeer dan naar de mogelijkheden voor een volledig verzorgd arrangement. Succes verzekerd voor een apart verjaardagsfeest, bedrijfsuitje of zomaar een gezellige middag of avond met vrienden.
U kunt vanaf 20 personen elke dag van de week boeken voor het orgelmuseum, voor het kermismuseum vanaf 30 personen.

Nieuw

In onze benedenverdieping hebben wij op 1 maart 2013 een fantastisch nieuw museum geopend: het Kermismuseum Soet & Vermaeck.
In Museum Soet & Vermaeck laten wij u alles zien over de kermis van 1920, niet miniatuur maar levensecht.
Op dezelfde manier als in bij onze orgels wordt de wereld van de kermis op een humoristische wijze gebracht in een unieke omgeving. Een aanrader, ga op onze site naar Museum Soet & Vermaeck en lees alles over de mogelijkheden.
Een rondleiding duurt ongeveer 2 uur en is vanaf nu te boeken.
Op de 2e en 4e zondagmiddag van de maand is een combinatie mogelijk beide musea te bezoeken en een superleuke verwenmiddag te beleven.
U kunt vanaf 30 personen elke dag van de week boeken voor het kermismuseum.

Verder informatie

Het museum heeft een gescheiden invalidentoilet en een ruime lift geschikt voor mensen die slecht te been zijn, of gebruik maken van een rolstoel of rollater.

Wordt u onze nieuwe vrijwilliger?

Wij zijn voor onze musea op zoek naar uitbreiding van ons vrijwilligersteam.
Wilt u meehelpen om onze bezoekers een geweldige tijd te bezorgen neem dan contact op met ons.

Museum Dansant en Museum Soet & Vermaeck
De Beerten 17a 5081AN / Hilvarenbeek
Telefoon Direct: 0622793693
info@museumdansant.nl 
image
Deze pagina is 13900 keer bezocht